Títol de l'esdeveniment
Benvinguts a la pàgina informativa del nostre centre on trobareu tota la informació relacionada.
Entenem els menjadors escolars com una extensió dels aprenentatges de l'alumnat.
És un espai més on es pot aprendre i on s'eduquen hàbits, destreses i actituds que fomenten el desenvolupament personal. Un espai on es vol potenciar l'autonomia dels infants, la incorporació d'una alimentació saludable i respectuosa amb el nostre entorn.
El Consell Comarcal de la Selva a partir de la delegació de competències feta pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya té delegada la competència de 24 menjadors escolars a la comarca. Aquests menjadors són gestionats directament per aquesta administració a través de diversos contractes de concessió administrativa amb empreses especialitzades del sector.
La vostra escola forma part del LOT 3 – Baix Montseny, aquest lot està format pels centres educatius: escola Alzines Balladores (Sant Feliu de Buixalleu), Institut-Escola Montseny (Breda) i l'escola Les Falgueres (Fogars de la Selva).
El contracte actual de la gestió del servei de menjador amb aquestes escoles està signat amb l'empresa SERHS Food. Aquesta empresa és la responsable de l'elaboració i disseny dels menús així com del monitoratge que dinamitza el temps del migdia. Des del Consell Comarcal de la Selva supervisem i vetllem perquè aquest servei es desenvolupi en garanties i complint amb les exigències del contracte vigent.
El menjar de l'escola s'elabora cada dia a la mateixa escola, sempre acabat de fer, això permet oferir una dieta més propera, adequada i personalitzada.
El lot dels menjadors escolars dels centres educatius de Maçanet és gestionat per l'empresa Aramark. Aquesta compta amb un assessor nutricional que supervisa i planifica els menús mensuals escolars, tenint en compte un acurat protocol de seguiment d'al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
Gràcies al control automatitzat de les temperatures de les càmeres, podem garantir la seguretat alimentària. També, mitjançant el control de les coccions al forn, incorporem rostits, on l'absorció de greixos és molt menor i això ens permet preparar plats principals molt més saludables. En la línia de millorar els àpats i fer-los més equilibrats, en el plec de clàusules tècniques exigit des del Consell Comarcal, s'han retirat del menú l'elaboració de plats amb fregits i plats precuinats (Patates, arrebossats, empenades...). També s'han reduït el consum d'aliments processats (Carn picada, truites, croquetes...).
La sostenibilitat i l'estalvi energètic estan garantits a la cuina amb forns de convecció i rentavaixelles eficient que redueixen el consum d'electricitat.
En aquest mateix espai web de l'escola podreu consultar el menú diari.
Servei fix-discontinu: mínim de 3 dies setmanals (sempre els mateixos)
Servei esporàdic: un dia puntual 7,41 €/dia.
En aquest apartat podreu consultar alguns dels proveïdors de les matèries primeres utilitzades per a l'elaboració dels menús del vostre menjador escolar. Periòdicament, des del Consell Comarcal de la Selva se sol·liciten les fitxes tècniques dels diferents productes per garantir-ne els compromisos de proximitat, ecològic i de temporada.
Percentatge de productes de producció ecològica.
Percentatge de productes de proximitat
Percentatge de productes de temporada
Feu click a la icona per veure la parada a Google StreetView